Varză… înăuntru și-afară


Intrebare: Care este cel mai bun antidepresiv natural?
Răspuns: Sexul!
    Cam asta a fost conversația mea matinală cu domnul google. Fie zis între noi, putea să-mi facă și-o cafea dacă tot s-a aruncat la discuții așa grele cu noaptea-n cap. Acum o să fac o paranteză și o să vă rog să nu vă propuneți toți să-mi faceți un bine, că în lista antidepresivelor naturale cele mai puternice, de fapt, sexul era pe ultimul loc. Eu l-am pus primul că, știți voi, vrabia mălai visează
   Alors, în capul listei și care nu necesită ajutor, cel puțin nu fizic, din partea celorlalți era: 1) Manifestarea propriului caracter și a propriei creativități. Aici îmi iau un moment de pauză ca să mă gândesc, că argumentul nu-i deloc superficial, și nici cel care a făcut lista nu-i prost. Așa constat eu că de-o viață mă tot învârt în jurul cozii ca să le găsesc pe amândouă, deci și caracterul și creativitatea, dar fără  prea mari rezultate, sufocate drecului, bag seamă, dacă ^or fi existat vreodată, cu mult timp în urmă, de expresii de tipul „nu se face” ori „trebuie!”.  Ca, na, cine-i născut acum vreo 50 de ani, știe că erau alte vremuri, cu mai multe etichete, cu alte griji, și cu  părinți, mai ales cei de la țară, care aveau alte priorități decât să lucreze la caracterul meu ori să-mi descopere talentele. Că parcă îl și aud pe tata, Dumnezeu să-l odihnească, cum mi-ar fi blagoslovit creativitatea prin toate câmpurile pe unde avea de alergat și cu tot caracterul pe care cei care l-au cunoscut știu ca el chiar îl avea.
   Așadar, revenind la antidepresivele noastre, al doilea în ordine de importanță pe listă, specificat la costuri zero, venea 2) sportul. Din nou îmi dau cu stângul în dreptul și invers, că și cu sporturile, de pe vremurile adolescenței când făceam Nadia Comăneci în caricatură pe toate bările de covoare din fața blocului, nu-mi aduc aminte să fi dat pe-afară la capitol nici măcar în teorie. E drept că începusem să remediez aspetul în ultimul timp la sală că m-am prins eu că pe aia dacă tot o plătești, e bine să o și folosești. Recunosc că începuse să-mi placă mai ales că pe lângă faptul că dădea rezultate, și fizice și psihice, aveam inclus în preț și aruncatul cu privirea, care cred că dacă îl faci cu insistență și talent, îți rezolvă și puntul numărul trei din listă: 3) sexul! Mie nu prea mi-a ieșit cu insistența și talentul, că-s cam timidă iar cu talentul o duc prost că se vede că aici e vorba fix de ăla de la numărul 1, care nefiind lipsește! Dar nu-i bai, ca eram dispusă să aștept, să învaț cum se face si să prind experiență, problema e că a venit covidu’ și ca efect colateral a închis sălile și toate structurile unde-ți mai puteai clăti un ochi și exercita un talent.
      Așadar, văzând că sexualitatea dl. google mi-o definește cam așa: Eros, element foarte important, plăcere, satisfacție, dar cu condizia să-l faci cu cel care-ți place, trag concluzia că cea cu vibratorul  nu se pune, chiar dacă îți place, că știm cu toții că oxitocina vine de la îmbrașisări. Acuma, după lectura matinieră, pot să spun că știu și de ce sunt varză dar și de unde vin bazele verzei din mine, și anume: de la incertețele existențiale în vecii vecilor nerezolvate, de la lenea de fiecare dimineață care nu-mi dă voie să alerg până îmi ies ochii și cad chilele prin vecinătăți și, cum altfel, de la covid, că doar el a închis sălile, ne-a acoperit fețele și futut viețile, cel puțin în ultimul an. Că, na, pe ceva sau pe cineva trebuie să dau și eu vina, deci pe vremuri și timpuri, că bărbat n-am, iar pe fecior-miu nu-mi vine că-i al meu.  
P.S.: Forografia nu este a mea, dar mi s-a parut genială, motiv pentru care mulțumesc autorului anonim, că nu știu de pe unde mi-a parevenit, și celui din față dar și celui din spatele obiectului, ca să nu se supere niciunul, și-o dau și eu mai departe că se potrivește mănușă, ciorap sau alte accesorii, la starea personală: varză înăuntru, varză afară!

6 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Ioan M. spune:

  A republicat asta pe Cronopedia.

  Apreciază

 2. Poteci de dor spune:

  Vai, eu numai când aud de sport îmi vine să plâng. Că nici nu mai ştiu ce-i ăla de când au închis sălile. Nu, nu eram deloc sportivă. Dar alea două ore pe săptămână contau.
  Mama ei de treabă!
  Care era remediul ălalalt? Varza, nu? 😀

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ideota69 spune:

   Sexul, dar și ăla lipsește, așa că, exact cum ai zis tu, varza! Cât despre sport, îmi pare că n-o să facem de mâine, un mâine, doar dieta împreună, dar și sportul, că văd că și la capitolul ăsta ne cam potrivim…eu mă duceam de 3 ori pe săptămână cate o ora și jumătate, iar în două luni am slăbit vreo 3-4 kile, dar nu era slăbitul cat faptul că mă simțeam tare bine, sper din toată inima că măcar în vară să le deschidă din nou!

   Apreciat de 2 persoane

 3. ioansperling spune:

  „vrabia mălai visează…” Câtă dreptate ai! Azi mă hotarasem sa-ti laud picioarele „de loc bătrâne”, numai ca până am ajuns la sfarsit nu am mai avut… cui! Faină fotografie si dezfrunzitul capătă valente noi!😂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ideota69 spune:

   Știam eu că desfrunzitul e o metafora!🤣🤣 Apoi, văd că ai rămas blocat pe piciorele mele bătrâne 🤣, cred că trebuie sa scriu ceva despre ele ca sa te deblocam🤣🤣🤣 Seara asa cum ți-o dorești!

   Apreciat de 1 persoană

   1. ioansperling spune:

    😂😂😂Neaparat!
    Multumesc la fel!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.