Rugăminte


Azi vreau să mulțumesc tuturor celor care citesc ce scriu, pe diverse pagini ori aici pe blog, celor cărora le place dar și celor cărora nu le place, celor născuți Gică-contra, că și ei sunt oameni, celor care-mi scriu două vorbe de apreciere, chiar si negative, mai ales negative, pentru că, în fond, e mult mai dificil să citești ceva ce nu-ți place, celor care-mi condivid rândurile, sub formă de materiale întregi sau le dau mai departe pe bucăți, cu copy-paste, pentru că, evident, și asta e o dovadă de apreciere. Și totuși, pe aceștia aș vrea să-i rog să scrie întotdeauna sursa și să utilizeze ghilimele, că sunt semne foarte prețioase, atât de prețioase că-s capabile să vă salveze curul la nevoie, vă zic eu, că lucrez de mulți ani cu ele și știu, dar mai ales pentru că, în primis, e greșit să-ți însușești munca altuia și, mai apoi, pentru că există riscul să mă trezesc cu capsa pusă și să scriu două rânduri în comentarii cu care să fac falsul autor de căcat… Exact așa cum aproape am făcut cu un băiețaș în dimineața asta, când mi-am văzut o parte din „#Marțișorul” de ieri pe pagina cuiva sub un alt nume. O să vă spun un secret: m-am simțit ciudat, la început chiar m-am supărat, ceea ce, sincer, nu-i de mine, și preț de un minut am vrut să-i spun cum stau lucrurile în aceste cazuri, am vrut să-i zic niște vorbe de duh în care era implicată și mamica lui, apoi mi-a căzut privirea pe profil și am văzut că e doar un băiețaș, mai tânăr decât fecior-miu, și m-am gândit că a greșit, că poate voia doar să impresioneze vreo fetiță sau poate nici nu știe cum funcționează lucrurile pe aceste pagini în mod particular și în realitatea virtuală în general. Așa am hotărât să scriu pe pagina mea despre asta, despre faptul că știu că această platformă e foarte liberă dar și că bunul-simț, conștiința lucrurilor și respectul pentru ceilalți și munca lor ar trebui să stea la baza relațiilor noastre în realitatea virtuală exact ca și în viața reală, pentru că, în definitiv, contextul e diferit dar personajele sunt aceleași. Ceea ce înseamnă că și regulile, măcar cele bazilare, ar trebui să fie aceleași.
În concluzie, vă mulțumesc pentru orice gest ori gând, pentru orice like, inimioară, îmbrățișare ori comentariu, pentru că treceți sau pentru că vă gândiți s-o faceți, pentru că fără voi e dificil de crezut că aș mai scrie, dar cu siguranță n-aș avea aceeași satisfacție atunci când si daca as face-o. Asadar, imi iau la revedere cu aceeași urare de ieri, că am văzut că a plăcut mult, și pe care n-o s-o pun în ghilimele pentru că îmi aparține: pentru că mie-mi place să urez de bine la prieteni și neprieteni, la români și neromâni, la cei foarte dragi și la cei mai puțin dragi. La toți!
Și nu in ultimul rand, vă urez (și azi la fel ca ieri) o primăvară minunată, cu soare, cu parfum de iarbă și flori și dor de ducă. Cu speranță!

P.S.: In poza e o încercare a lu’ fii-miu de reproducere un Banksy, școala de artă pe care o frecventa, evident, are consensul autorului… Dar, cum vedeți, artista casei e Snifi, care scrie, deseneaza ori cade lata, ca in aceasta poză, de la atata oboseala!

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. adrianport spune:

  Noi sa fim sanatosi si inspirati! Si sa avem putere sa luptam (fara sa speram prea mult) impotriva ideii foarte incetatenite ca ce e pe net e la liber. Lucrurile se schimba, incet-incet. Poate prea incet… 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ideota69 spune:

   E adevarat, dar eu tot consider ca pe net la fel ca si in viata reala macar cele 2 reguli esentiale, de bun simt si respect, ar trebui sa nu dispara, ca altfel se distruge complet echilibrul deja mult prea fragil! Adevarul e ca aceasta a fost o mica lupta castigata, asa ca, exact cum zice si tu, uneori merita sa luptam. Iti urez o seara linistita!

   Apreciază

 2. Poteci de dor spune:

  Ce bine-ar fi dacă s-ar ţine cont de rugăminţile astea. Dar am impresia că unii nu prea ştiu ce-i aia sursă.
  Mi se pare că-i mai mult decât o încercare. Arată bestial 😉

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ideota69 spune:

   Multumesc, Potecuto! In ceea ce priveste aspectul principal al scriiturii de azi, n-o sa crezi dar am fst foarte placut surpinsa de „falsul autor” care mi-a scris in privat sa-mi spuna ca a copiat pentru ca ii place foarte mult cum scriu, sa-si ceara scuze pentru ca stie ca a gresit, si sa-mi multumeasca ca nu l-am facut de cacat! Alors, se poate…Doamne ajuta la mai multi capabili sa invete o astfel de lectie!

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.