Futu-ți masca mă-tii


Amor reinventat

     Prietenii mi-au zis că în ultimul timp nu mai sunt amuzantă.  În ultimul timp însemnând  cam  de când nu mai scriu despre lucruri importante ca dragoste, sex,  pi și pu, așa cum numea, Dumnezeu s-o odihneasca, mama unui prieten de prin părțile mele, o adevărată doamnă, nu ca altele, organele sexuale feminine și masculine. Vreau nu vreau, trebuie să le dau dreptate, și nu pot să aduc în apărarea mea decât faptul că, în această perioadă în care abstinența totală e unicul mod sută la sută sigur de protecție, cum păcatul cu gândul n-am reușit cu niciun chip să mi-l elimin, l-am îndepărtat, ca o tristă consolare,  pe cel al cuvântului.
      Dat fiind că știința afirmă că risc zero de contaminare  de corona virus nu există în momentul unui raport amoros, realitatea actuală a mortificat  expresia sexuală, simbol central al sănătății umane fizice, psihice, comportamentale și mentale, așa cum am simțit, majoritatea, pe propria piele. Ceea ce, fie zis între noi, pare un câine ce aleargă în jurul cozii dacă ne gândim la faptul că să-i  ceri omului să se abțină de la sex într-un moment atât de dificil, represiv și frustrant nu poate decât să aducă și mai multe probleme de sănătate mentală, destabilizare, depresie.
   Dar cum specia umană  are o putere fantastică de a se adapta, aud cu bucurie de felul în care minți minunate reinventează dragostea, găsind căi diferite, asumând noi forme,  ceea ce ne demonstrează că nu-i coronavirus cel care, până la urmă, ne îndepărtează unii de ceilalti și nici motivul pentru care dragostea sau pasiunea dispare. Așadar,  citesc, în plină criză sanitară, cum o pereche se căsătorește pe Internet,  despre îndrăgostiți  pe care situația actuală îi ține separați  în orașe diferite și care, când nu se uită la același serial în același timp, recurg la tehnici  – ex. sexting  de a căror denumire, ignorantă și depășită de noutăți în domeniu, nici măcar nu auzisem vreodată, ori despre single care iși petrec timpul navigând pe site-uri de întâlniri și cunoscând persoane într-o manieră netradițională dar nu din cauza asta mai puțin interesantă.
     Una peste alta, îmi pare că simt o mutație soft al fenomenului, un fel de multă spiritualitate dar puțină practică, ceea ce mă tem că se finalizează cu bătături în palme masculine și creșterea vertiginoasă a vânzărilor la jucăriile pentru femei. Evident, ca urmare, scad vânzările la prezervative,  chiar dacă sensul cuvântului  protecție, în teorie, a rămas același , în practică, însă, a căpătat conotații diverse. În sensul că, azi, când un prieten îmi spune că iese, primul gând nu mai este să-i zic „ia-ți prezervative”, ci  „nu-ți uita masca”! De altfel, am auzit că, tot în acest sens,  și cea mai populară  înjurătură românească  – fwtu-ti pixda mă-tii – a pierdut teren în fața la fwtu-ți masca mă-tii, suduită foarte des și cu patos de românii care uită de acest accesoriu, de cele mai multe ori, obligatoriu, devenit simbolul urgenței epidemiologice pe care o traversăm. Chestiune care, de altfel, o confirm personal, din proprie experiență, referindu-mă aici  la păcatul cuvântului, alias înjurătură, că tot adusesesm vorba mai la început, și o să vă povestesc în context și despre legătura ei cu faptul că n-am avut niciodată picioare mai frumoase ca în acest an. Alors, locuiesc la etajul trei într-un bloc fără lift, cobor și urc cam de trei ori pe zi înmulțit cu fiecare dată când îmi uit masca. Socotiți dumneavoastră de câte ori și cu câtă ardoare, avânt și ciudă mă înfrupt din dulcele grai românesc de fiecare dată.
    În prag de An Nou, eu vă urez multă dragoste! Modalitățile rămân la imaginația fiecăruia, că na, trăim vremuri complicate…

11 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Poteci de dor spune:

  Mor de dragul felului în care spui ce ai de spus! 😀
  Să fie cu La mulţi ani! Să ai un an aşa cum îţi doreşti tu!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ideota69 spune:

   Doamne ajuta, Potecuto! La multi ani si tie, sa ne aduca Anul Nou un pic de pace, sanatate si noroc, ca meritam! Te imbratisez, fata draga!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Ileana spune:

  Le spui în direct și bine! 👍
  Un an nou cu bucurii, sănătate și tot ce-ți dorești ! 🤗😘🍀🎄

  Apreciat de 2 persoane

  1. Ideota69 spune:

   Le zic cum imi vine, doar ma stii… Doamne ajuta! Un An Nou mai linistit si mai bun! Te imbratisez cu drag!

   Apreciat de 1 persoană

 3. Issabela spune:

  Nu simt să mi se fi schimbat viața cu ceva acum, că m-am îmbogățit c-un termen 😂😂😂 dar e bine de știut, să-nțeleg și eu conversații care l-ar putea cuprinde 😂😂
  Alors, vorba ta, un an mai bun îți doresc, oricum ți-ar fi fost acesta ❤

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ideota69 spune:

   Sa stii ca si eu m-am dus la dictionar, de aia tineam sa-l zic si la altii ca m-am gandit ca or mai fi altii in situatia mea… Multument de urari, un An Nou asa cum ti-l doresti, Issabela! Ter anunt cans primesc cartea, intre timp tu scrie-mi datele alea. Te imbratisez

   Apreciat de 1 persoană

   1. Issabela spune:

    Pe 2 ian. Să se termine sărbătorile. Să nu fim… materialiste (parcă așa era cuvântul), zic 😀
    La fel și ție, să ne-auzim cu bine la anu’… ❤❤

    Apreciat de 1 persoană

 4. ioansperling spune:

  Germania m-a dezvatat sa injur oricum cand o fac nu am cu masca eu am cu Merkel si desigur nu sexual!😂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ideota69 spune:

   Chestiune de gusturi, dar as zice ca puteti sa-i da-ti si lu’ Merkel cu ceva etnic din cand in cand, macar asa de gustul limbii… Un An Nou linistit va doresc!

   Apreciat de 1 persoană

 5. rofstef spune:

  Astăzi am avut aceeași senzație despre mască, când am ajuns în oraș și am coborât din mașină și am ridicat capul sus și am văzut atâtea oi cu masca prin oraș, atunci ma fulgerat din cap până în picioare, că tocmai am aterizat de la 20 de km și m-am trezit fără mască la mine. Doar că eu nu am zis-o în stil feminin, eu am tras-o așa din „fluierul” piciorului unui bărbat, și am exclamat plin de furie pe un ton arghelenesc: futuț masca lu’ Dumezo, că n-am nici una la mine..! 😅

  No, amu, noi să fim sănătoși !
  Îți doresc un an așa cum ți-l dorești, numai și numai de bine !😇

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ideota69 spune:

   Ahahahaha, nu-i rau, cred ca mi-a placut mai mult a ta, doar ca eu nu prea dau cu sfintii… in rest,ce sa zicm artistul isi coloreaza opera, asa cum trebuie sa fie… Un An Nou mai linistit si mai bun iti doresc si tie!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.