Sexologisme: Pânza de păianjen


Un elefant se legăna/Pe o pânză de păianjen/Și pentru că pânza ținea/A mai venit un elefant/2 elefanți se legănau/Pe o pânză de păianjen/Și pentru că pănza ținea/A mai venit un elefant/3 elefanți… Wow, da’ groasă pânza asta!

E dificil de crezut că unul dintre cele mai cretine cântece ale copilăriei a reușit sa-mi inspire un context deloc infantil. Dar da, pânza de păianjen și elefantul fac obiectul atenției mele pe parcursul acestor rânduri. Și mă încântă gândul că până la urmă unul din toată turma aia de elefanți reușește sa rupă pânza. Și pentru că, trebuie să recunosc, eu dau dreptate și pânzei, că în anumite cazuri, ea, pânza, trebuie să fie prețioasă și selectivă, că doar nu se poate lăsa ruptă așa de orice…animal! Nu! Animalul trebuie să fie elegant, pardon elefant, sa aibă trompă si nu orice trompă, ci una specială!

Mă refer la abstinență, care adusă în discuție sub forma “cine mă, aia care a prins pânze de păianjen?”, nu sună chiar a încântare, dimpotrivă, și pe bună dreptate, vă zic eu, că știu! Știu și că de cele mai multe ori e chestiune de alegere. În sensul că, o femeie de vârstă fertilă, dotată de un minim de inteligență si respect pentru ea însăși, dacă are de ales între un cretin și o pânză, va alege pânza! Și când o femeie alege pânza abstinenței în schimbul mult râvnitului Penis Erectus, nu înseamnă că este obligat-forțat frigidă cum greșit vine etichetată în ambiente masculine și nu numai, pentru că, dragii mei, împânzita nu și-a pierdut facultatea de-a avea emoții erotice, orgasm, satisfacție sexuală etc., ci doar a crescut și a înțeles într-un mod diferit raportul cu ea însăși, a înțeles că sexul e un act prețios, complex, vital, nu doar o împerechere umană, a înțeles că poate să aleagă.

Motivele pentru care o femeie adultă, normală, cu corp absolut normal ce simte dorință, emoție etc., decide să strângâ picioarele și să-și impună palete sexual-emoționale, vă garantez că nu țin de vreo formă de masochism feminin neînțeles. In sprijinul acestei afirmații, voi enumera aici câteva:

– Pentru că s-a săturat de puța bleagă ce-i pendulă în vecinătăți de prea mult timp fără satisfacții sau, la pol opus, de domnul Penis Egocentricus, veșnic preocupat doar de modul în care Planeta Albastră se-nvârte-n jurul său;

– Sau pentru că, odată vremea adolescenței trecută, n-o mai dai din motive de simpatie, circumstanțe sau rușinea de-a fi rămas unica single din gașcă;

– Sau pentru că ai decis să nu mai accepți compromisuri cu viața, cu tine, cu ceilalți, ai decis să nu mai accepți comportamente de kkt, minciuni, lipsă de atenție sau de dragoste ori sentimente improbabile;

– Sau pentru că nu vrei să fii roata de rezervă a nimănui…a vreun nimănui ce încă plânge după un amor pierdut, a vreun nimănui cu nevastă sau iubită sau a vreun nimănui ce vreodată a însemnat ceva pentru tine dar dacă a devenit nimănui atunci vreun motiv va fi existat…

Nu zic că împânzita urăște sexul sau bărbații sau că a renunțat definitiv la ei. Dimpotrivă, spun că ea iubește sexul îndeajuns de mult ca să-i dea greutatea, valoarea corectă. Dar pentru asta trebuie să fie liberă să aleagă pentru că sexul înseamnă libertate, libertatea de a da și de a primi satisfacție fizică, psihică, spirituală, expresie a iubirii și a respectului, dar sub nicio formă instrument de rezolvat frustrari, dureri adânci și vechi, nesiguranțe! Și mai zic că fiecare dintre noi sa-si trăiască sexualitatea așa cum are chef, fără a da prea multă importanță la etichete, ironii, termeni… Și pentru că, sincer, suspectez că inactivitatea sexuală nu va duce la creșterea niciunui fel de pânze, draperii sau noi himene în zonele noastre umide și intime.

A.C.

11 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Aliosa spune:

  Mersi pentru LIKE ! 🙂
  Weekend plăcut ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Apreciat de 2 persoane

  1. 69 spune:

   Intotdeauna cu mult drag! Multa dragoste!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Subscriu 69… % cu perceptia ta despre „elefanti” si „pânze” ! 🙂
  Ori „elefant” ori „cioban”, se-ntelege…badaran ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Multumesc pentru sustinere, draga Iosif! Procentul ma satisface.. O seara minunata iti doresc!

   Apreciază

   1. Iosif spune:

    Nici un barbat adevarat, natural, nascut din femeie,de când exista homo sapiens pe Terra, nu va reusi sa satisfaca dorintele unei femei în procent de… 100% decât prin sacrificiul TOTAL al SINELUI !

    Apreciat de 1 persoană

   2. 69 spune:

    Ahahahah, era doar un fel de-a zice… Dar nu, sacrificiul total al sinelui masculin sigur nu ne-ar satisface! Dar cum crezi tu, prietene drag, ca un barbat lipsit de sine ar putea satisface chiar si cea mai putin imposibila dintre noi?!

    Apreciat de 1 persoană

   3. Iosif spune:

    Se pare ca nu ai înteles comentariul ! Se mai întâmpla ! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

   4. 69 spune:

    Totul e possibil… Noapte linistita iti doresc!

    Apreciază

   5. Iosif spune:

    Multumesc, 69 ! Buna dimineata ! 🙂
    Esti o femeie „satisfacatoare” agreabila, deschisa si inteligenta în comunicare ! O zi si o viata cât mai „satisfacuta” si multumitoare pe toate planurile si în toate dimensiunile existentei îti doresc, sincer, cu tot dragul, alaturi de cei dragi !

    Apreciat de 1 persoană

 3. papagigli spune:

  Pe de-o parte sunt de acord cu ceea ce afirmi. Dar pe de alte parti, nu. 😉 Cred ca generalizarea e o greseala, in cazul de fata si in mai toate cazurile. Si am sa dau si exemple, ca asa sunt elefantii, exemplificatori 😆
  Asocierea cu pinza de paianjen mi se pare foarte nimerita in cazul femeilor care refuza sexul in mod premeditat, pentru a-i nauci de dorinti pe masculi. Metaforic vorbind, le intind o pinza de paianjen pentru a-i prinde si devora, cam ca „black widow”. 😉
  Altele refuza din cauza propriilor idei preconcepute. Altele ca le bate tac-su. Altele din habotnicie. Altele ca sa nu creada el ca-i curva. Altele din motive materiale. Altele, de frica sa nu se afle. Altele de frica sotului. Si ar mai fi vreo doua sute de exemple, dar ma opresc aici.
  Nu cred ca masculul e intotdeuna oaia neagra. Poate doar cioban, dar nu toti si nu mereu. 😉

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Masculul nu-i oaie, uneori cioban, dar mai mult elefant elegant….iar femeia, motivata sau nu, are dreptul sa aleaga… N-am generalizat, generalizarea tine de ignorantza, umanul e o specie prea complexa c’è nu Lasa loc generalizarii, eu am doar brodat pe baza expresiei… oricum, valide motivéle mêle, valide si ale tale – évident, cat timp va exista expresia, vor exista si motivéle! Multa dragoste, Papa!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.